tiistai 27. syyskuuta 2016

Ikkunat ja ovet

Rikotaan nyt tämä blogihiljaisuus ikkuna ja ovi asialla. Ikkunoiden ja ovien kilpailuttaminen ja valinta kun on ajankohtaista jo näib rakentamisen alkumetreillä. Ja kun miehet keskittyy perustusten rakentamiseen, niin minä keskityn ikkuna- ja ovivalintoihin. Se ei olekaan ihan helppo rasti.

Meille on tulossa ulkopinnoiltaan alumiiniverhotut ikkunat ja parvekeovet. Pääoveksi haaveilen tammen tms. Väristä puuovea Kaskipuulta, mutta katsotaan mitä mieltä olen asiasta tarjouksen saatuamme.
Lähde: Kaskipuu

Ikkunoissa pitää valita muun muassa kiinteiden ikkunoiden ja aukeavien ikkunoiden välillä. Isot ikkunat tulevat meille kiinteinä ikkunoina ja muut aukeavina. Myös tuuletusikkunat pitää muistaa tarjouspyyntöä rustatessa ja tarjousta tarkastaessa.

Karmien väri sekä sisä- että ulkopuolelta pitää myös ratkaista. Karmien maalaus muulla kuin vakiovärillä tuntui olevan usealla ikkuna ja ovivalmistajalla hinnakasta ja kaikki eivät edes tarjonneet muuta kuin vakioväriä.

Meillä oli suunnitelmissa maalauttaa karmit sisäpuolelta "paperin valkealla" (NCS-S-0500-N) ja ulkopuolelta tumman harmaalla (RR23). Tavanomaisesti ikkunoiden ja ovien sisäkarmit ovat vakiona maalattu minun makuuni hieman liian kellertävällä valkoisella ( NCS-S-0502-Y). Nyt pitäisikin ratkaista, että onko tämä vakiosävy niin häiritsevä, että olemme valmiita maksamaan sävymuutoksesta lisähintaa.

Ikkunat tulevat hirsiseinälle, joka vahataan todennäköisesti vaaleaksi. Tätä pintaa vasten ikkunoiden kellertävyys ei todennäköisesti ole häiritsevä, kunhan muistaa huomioida tämän ikkuna- ja ovilistoja maalatessa. Tällöin listoja ei voisi maalata "paperin valkoisella", koska väriero olisi huomattava. Ikkunoiden värisävy ohjaakin muitakin sävyvalintoja listoista seinäpintoihin.Siksi lisähinnan maksaminen "oikeasta" värisävystä houkutteleekin, vaikka sen järkevyydestä voi olla montaa mieltä.

2 kommenttia:

  1. Meillä meni pari viikkoa ikkuna- ja ovitilauksen varmistamiseen ja aina oli listaa läpi käydessä jotain korjattaa ikkunoiden aukeamisen, ovien eri puolien värien ja muiden yksityiskohtien suhteen. Huhhuh! Nyt sitten odotellaan vielä muutama viikko, että saadaan tilaus tontille.

    Hyvältä näyttää teillä. Tsemppiä raksahommiin! :)

    VastaaPoista