sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Ensimmäiset raksaviikot

Ennen ensimmäisiä konkreettisia raksaviikkoja on tapahtunut hurjasti asioita. On etsitty itselle sopivaa tonttia ja sen maaperä on tutkittu perustamistavan ratkaisemiseksi. On selvitetty talousvesikaivolle optimaalisinta paikkaa. Tontin korkoja ja ilmansuuntia on ihmetelty ja mietitty rakennusten sijoittelua korot ja ilmansuunnat huomioiden. Rakennukset on suunniteltu esteettisestä näkökulmasta ja talotekniikan näkökulmasta. Byrokratian kiemuroihin on tutustuttu hakemalla poikkeamislupa ja rakennusluvat. Ja varmasti paljon paljon muutakin.

Fyysistä työtäkin on jo takana, kun rakennusten tieltä on kaadettu hirmuinen määrä puita. Varovaisesti arvioiden meillä on monen vuoden takka- ja saunapuut "varastossa" (Kunhan ensin saamme kaikki ne puut halottua ja pinottua sekä rakennettua puuvajan. Huoh!).


Myös konkreettista rakentamista sisältäviä viikkoja on jo jokunen takana. Ensimmäisellä viikolla kokoonnuimme pääsuunnittelijan, vastaavan työnjohtajan ja rakennusviranomaisen ja kanssa tontille aloituskokoukseen. Tässä yhteydessä maastoon tehtiin rakennusten paikanmerkitsemiset. Aloituskokouksen jälkeen maaurakoitsija aloitti rakennusten pohjien kaivuun.

Tämän jälkeen kaikki liikenevä vapaa-aika meni perustusten rakentamiseen ja hirsikehikon pystytykseen. Tosin hirsikehikon pystytysvaiheessa minä siirryin muonituspuolelle. Perustusten muurauksessa olin aputyttönä muurauslaastia leipomassa ja harkkoja muuraamassa. Jotenkin nämä ensimmäiset raksaviikot ovat olleet tosi hektisiä. Eikä blogillekaan ole ehtinyt antamaan ajatustakaan....Ja siellä se nyt seisoo juuri niin komeana kuin haaveilinkin. Paperilla hahmoteltu ja suunniteltu on noussut täyteen korkeuteensa ja sitä katsoessa ei voi muuta kuin hykerrellä tyytyväisyyttään. Kaikki pelko ja epävarmuus siitä, että miltää se itse suunnittelema talo näyttää on hävinnyt...hyvältähän se omaan silmään näyttää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti