keskiviikko 10. elokuuta 2016

Pohjapiirrustus

Pohjapiirrustuksen rustailu on aikaa vievää, mutta niin antoisaa työtä. Parhaimmillaan se on jatkuvaa ideointia, missä jo suunniteltu pohjapiirrustus jalostuu entistä paremmaksi. Ikävimmillään se on turhautumista siihen, että yhteen pohjapiirrustukseen ei voi toteuttaa kaikkia haaveita. Yksi haave estää toisen haaveen toteutumisen.

Pohjapiirrustuksia teimme monia. Toiset menivät roskakoriin kokonaisuudessaan ja toiset toimivat tämän lopullisen pohjapiirrustuksen pohjana.

Pohjapiirrustusta hahmoteltaessa kannattaa huomioida ilmansuunnat ja ympäröivä maisema. Halusimme järvimaiseman sekä tupakeittiöön että päämakuuhuoneeseen. Lisäksi halusimme ilta-auringon paistavan tupakeittiöön. Kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen suunnittelimme puolestaan pohjois-itäsuunnalla olevalle talon puolelle.

Tämän lisäksi tilojen toimivuus arjessa on keskeisiä lähtökohtia suunnittelulle, vaikka esteettisiä pointtejakaan ei kannata unohtaa.
Olemme tosi tyytyväisiä lopulliseen pohjapiirrustukseen, vaikka se sisältääkin paljon kompromisseja. Tällainen talo toimii meillä ja palvelee meidän tarpeita. Pohjapiirrustukseen on niin monta mielipidettä kuin on katsojaakin. Esimerkiksi päärakennuksesta puuttuu sauna, mitä on moni ihmetellyt. Meille se tuntuu kuitenkin juuri oikealta ratkaisulta. Se jää nähtäväksi mitä mieltä olemme ratkaisuistamme talossa jonkun aikaa asuttuamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti