lauantai 6. elokuuta 2016

Mikä julkisivun maaliksi?

Mustavalkoharmaa-ihmisinä värivalinnoissa kallistumme todennäköisesti mustan tai valkoisen puolelle. Vaikka perinteiset punaiset tuvatkin viehättävät.

Talon julkisivuvärityksen haluamme valita niin, että se istuisi ympäröivään luontoon. Valkoinen talo viehättää todella paljon, mutta tälle tontille harmaa tai jopa ihan musta talo istuisi mielestämme parhaiten. Vaikka vähän mietityttääkin kyllästyykö mustaan ajan myötä. Sisätiloissa käytässä ovat varmasti "valoisammat" värit. Mielestämme alla kuvassa oleva talo mustalla julkisivullaan istuu vihreään luontoon upeasti.


Lähde: http://mustapuutalo.blogspot.fi/2014/10/talo-maalattu-vihdoinkin.html?m=1

Värivalintoja tärkeämpänä asiana näemme kuitenkin maalin ominaisuudet.

Yhtenä syynä hirsitalon valinnalle on sen hengittävyys. Tätä hirsitalon ominaisuutta emme halua pilata maalivalinnoilla. Maali ei siis saa muodostaa hengittämätöntä kalvoa hirren pinnalle.

Maaleissa tärkeää on myös niiden päästöttömyys ja ympäristöystävällisyys. Maalivalinnat teemme siis näitä arvoja painottaen. Erityisesti sisämaalien osalta aiomme etsiä mahdollisimman päästöttömiä vaihtoehtoja, jotta talossamme olisi paras mahdollinen sisäilma.

Erilaisista maaleista ja niiden käyttökokemuksista olisi mukava kuulla.

Palaamme maalivalintoihin kunhan olemme perehtyneet paremmin olemassaolevaan tarjontaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti