lauantai 7. tammikuuta 2017

Moderni hirsitalo
Palataanpa hetkeksi tulevan talomme julkisivuihin. Talomme julkisivut ovat siis hirrestä. Pohdin jo aikaisemmassa postauksessa (klik)  syitä puun käyttämiseen rakentamisessa. Olen myös ehtinyt pohtimaan julkisivun väriä (klik) jo aikaisemmin.


Julkisivuväritystä koskeva juttu oli itse asiassa blogin toinen postaus. Vähän hassu postaus ensimmäisten postausten joukossa, mutta toisaalta blogin tarkoituksena onkin reflektoida omia ajatuksia ja suunnitelmia "ääneen", ja ilmeisesti juuri tuolloin päällimmäisenä pähkinänä oli julkisivun maalaus :). Suoraan asiaan siis. Blogin aloitus kuvaa hyvin tätä blogin syntyhistoriaa. Se tapahtui hetkessä, sen suuremmin miettimättä ja käsikirjoitusta laatimatta.

...Mutta takaisin julkisivuihin. Luonnehtisin niitä ilmeeltään moderneiksi, vaikka niistä rakennukset ovat kuitenkin selkeästi tunnistettavissa hirsirakennuksiksi. Nykyään kun hirsitalotkin voivat olla ilmeeltään niin moderneja, että hirsitalon tunnistettavuuskin saattaa häipyä. Meidän talo ei edusta ihan näin modernia ilmettä. Upeita ovat myös nuo hirsitalot, mutta me haluttiin omaan kotiin häivähdys "mökkimäisyyttä".

Rakennuksissamme nurkat ovat perinteikkäät tirolilaisnurkat. Nämä ovatkin yksi hienoimmista yksityiskohdista julkisivussa. Lisäksi meillä hirren varaus on profiililtaan perinteikäs, modernimpien vaihtoehtojen sijaan. Modernia suuntaa edustaa rakennusten pulpettikatot sekä rakennusten yksinkertainen selkeälinjainen muoto. Lisäksi lattian rajasta nousevat ikkunat tuovat rakennuksiin modernia ilmettä. Talossamme yhdistyy siis kivasti moderni ja perinteinen.

Päärakennuksen rannan puolelle aukeavalle puolelle tulee terassi koko rakennuksen leveydeltä. Terassi jatkuu talon päädyssä myös koko päädyn leveyden. Päädyssä terassi on katettu. Talon etupihan puolelle tulee vain pieni sisääntulokatos.

Julkisivut tullaan käsittelemään tummanharmaaksi tai jopa mustaksi. Lopulta julkisivuvärityksen valintaa tummanpuhuvaksi helpotti se, että rakennuslupa määräsi näin. Olisi ehkä kannattanut lukea tältäkin osin kaupungin kaavamääräykset, niin olisi säästynyt lukuisilta pohdinnoilta julkisivuvärityksestä. Onneksi tummat sävyt julkisivussa on meille ihan mieleinen juttu.

Kuvassa ovat päärakennuksen julkisivut. Esittelen myöhemmin erillisessä postauksessa saunarakennuksen ja autotallin julkisivut.

Ps. Riuttarannan löytää instagramistakin (riuttaranta). Tervetuloa seuraamaan projektia myös sitä kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti