torstai 11. elokuuta 2016

EteinenEteisen suunnittelussa pyrimme sovittamaan toiminnallisuuden ja esteettisyyden yhteen. Nykyisessä vuokrakodissa eniten vihastuttaa takit ja kengät, joita ei voi välttyä huomaamasta edes olohuoneesta. Siksi tulevassa eteisessä vaatekaapit on suunniteltu syvennykseen, mistä on myös käynti kodinhoitohuoneeseen. Näin kengät ja takit jäävät katseelta piiloon oleskelutiloista päin katsottuna. Lisäksi "syvennys" rikkoo käytävämäisyyden tunnetta eteiskäytävässä.

Miehelle oli tärkeää, ettei eteisessä olisi käytävämäisyyttä. Siksi lyhyellä käytävän pätkällä on hieman leveyttä, jotta käytävämäisyys häipyisi. Tämä antaa myös sisustukselle mahdollisuuksia. Käytävälle olen ajatellut kokovartalopeiliä ja lipastoa tuomaan kodikkuutta, mutta myös käytävällekin käyttötarkoitusta. Oven avattuaan tulija kohtaa kutsuvan näkymän, kun käytävä on enemmän "sisustettu" ja edessä avautuu maisema ikkunoiden kautta. Samalla vasemmalle kädelle, katseelta syrjään, jää eteisen "toiminnallinen" puoli säilytystiloineen.  Toki "syvennyksessä" on rajallinen määrä tilaa ja kodinhoitohuoneeseen menevä ovi rajaa tilan mahdollisuuksia. Uskon sen kuitenkin riittävän, koska kodinhoitohuoneen puolella on myös kulku ulos kuraeteisineen, joten vaate- ja kenkäsäilytystä arkivaatteille tulee myös sinne.

Asuntomessuilla Kannustalon Pohjanmaa messutalossa oli eteinen rakennettu vähän samalla idealla, vaikka siellä ei tilasta ollut kauttakulkua kodinhoitohuoneeseen. Kohteesta sain kuitenkin idean toteuttaa myös meidän eteisessä entisajan "puhelinpöydän" liukuovikaappien taakse piilotettuna. Kaappien taakse sijoitetun laatikoston päälle on hyvä tyhjentää taskunsa kotiin tullessa. Ehkä tämä ratkaisu vähentää avaimien ja muiden pikkusälän kulkeutumisen kaikkialle taloon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti